Hey Hey Ma Ma

Om blogga är att skriva en text på world wide web så bloggar jag nu.

Jag har fotograferat min mamma som sen 5-6 år tillbaka har diagnosen Alzheimers(men säkert längre en så). Jag har sen hon fick diagnosen plåtat morsan ofta. jag vet inte om det hänger ihop med att det är vid samma tidpunkt som mitt fotoengagemang ökar, jag tror inte det. Jag tror mig veta att det handlar mer om att dokumentera en människa som jag älskar och känt så länge, som jag vet oundvikligen kommer att förändras. Det är med kärlek och nyfikenhet som jag tar bilderna, inte av sentimentalitet. 

Det går inte längre att föra en dialog med min mor längre. Man säger något och hon svarar något helt osammanhängande tillbaka. Min fru och andra säger att hon kanske långt där inne förstår. Jag är skeptisk, men pratar förstås med henne som om hon förstår allt jag säger. 

När hon är på bra humör är hon som en blandning av den dagisfröken(barnskötaren) hon jobbade som och en kvinnlig jazzsångerska på audition. 

Hon blandar med att behandla mig som jag vore 4 år, till att i nästa sekund utbrista -Vad snygg du är!, och försöker sedan att gifta bort mig med någon av de yngre tjejerna som jobbar på boendet. 

Sen har vi jazzsångerskan, mamma älskade Billie Holiday och Ella Fritzgerald. Vid flera tillfällen har hon brustit ut fria jam sessioner, sibidi sibidi sub dubidi-dubidi-dubidi-dooo!  

Hon gillade bruksmusik också då hon älskade att dansa styrdans. Men säger man Sven Ingvars så händer ingenting. Men säg Billie Holiday och någonting glänser till i ögonen på henne.

På dessa bilder har vi jazzsångerskan Maj-Britt.