Make pretty little things happen


“Vissa saker kostar mycket mer än man tror”(Olle Ljungström) visst är det så. Det kan röra sig om mycket, sömn, mental hälsa, tid, förvärvsarbete, barn, saker man lovat och det egna projektet.

Som fotograf skall man jobba i projekt. Man skall dessutom helst starta projekt som betyder något för andra som hjälper till och som har en mening. Det närmsta jag har kommit detta är när jag fråga ledning på mamma vårdboende om jag kund få ta porträtt på de boende och ha en liten utställning i korridoren. Det fick jag inte då de boende inte kunde tacka ja tillfredsställande nog.

Några krig har jag inte dokumenterat, jag har inte nästlat mig in bland Stockholms Romer och undersökt deras mentala hälsa. Det är ju svårt det där med fotograferande, för jag vill att mina bilder övervägandes också skall vara pleasing to the eye. Kombinationen är en utmaning.

Bredäng Brinner

Bredäng Brinner

Jag kommer aldrig genomföra jätteprojektet som inte har ett slut, jag har inte tålamodet, tiden eller stålarna Är det ytliga platta bilder som jag producerar på mitt lilla fält? Nä det tycker jag inte det berör bara färre människor antar jag.

Hur får man kameran att jobba, i den lille verden jeg er i? Ja man ägnar sig lite åt att dokumentera familj, man fotograferar för egen vinning och höga nöjes skull. Är det viktiga bilder? Det är personliga bilder. Det ska vara lustfyllt och ge ro i själen förstås annars kunde jag plåta bostadsrätter, digitalt.

Make pretty little things happen. Man ber polarn rota fram en av sina brädor som det visar sig att han har i Leksand så det blir en longboard istället, toppen mer visuellt tänker jag. Hur det funkar i ramp vet inte jag när vi springer på på en skatepark lite senare(åker ju inte själv) Dessa färgglada bilder är tagna med Kodak Colorplus och en Konica RF och Leica Super Angelon 1964.


2021, släppes det en musikvideo med resterande bilder längs Röda linjen. Jag släpper även ett Zine, Morsarv eller Guten tag vad man nu väljer att kalla den, mer om det senare.  Egen producerat DIY what else

Longboard Mats-71.jpg