Perfect Pictures Forever

View Original

En granne ringer på, -Är det du som trummar!?

Nej det är Lukas. Är ni inte riktigt kloka! Hon är ironisk och upprörd som vanligt. Alla andra grannar tycker det är ok, ca 45 min en kväll i veckan. Lukas har spelat i fyra år, tre år igenom min gamla Italienska FBT. Inte så högt men det blir lite mer känsla.

Kärringen har alltså missat dessa trumljud i fyra år. Hon bor garanterat längst bort från vår lägenhet………………………..Hon är salongsberusad när hon ringer på, hon brukar vara det, eller full. Jag tänker inte gå in djupare på hur vi i trappen känner för denna varelse utan flyttar mig istället närmare den trummande individen.

Hur jobbar unga trummisar utan replokal? Lukas älskar de analoga trumsetet som han tränar på i trumskolan. Att spela digitalt och nu dessutom med hörlurar igen, är inte så kul.

Trummisar , har många bagage att bära eller så får de spela på lånade set, de kan inte soloimponera på någon runt lägerelden och alltså inte heller jazza loss lite skönt hemma i lägenheten. Whats the deal here drummer dudes, is it really THAT fun?

Dessutom är ni svårast att fånga er på bild. Någon sångare eller gitarrist står ofta i blickfånget eller i vägen om man försöker få med hela bandet i sökaren. Det är lätt hänt att ni ser jobbigt ansträngda ut, det är lätt hänt att ni blir och ser svettigast ut. De brukar producera flest ansträngda ansiktsuttryck.

CARRY ON ALL YOU DRUMHEADS OUT THERE!